Met het Jazzschip naar Maassluis

Plotseling was daar een Event dat volledig op ons was toegesneden. Als kersverse inwoners van Maassluis en als fervente jazz liefhebbers stapten we op 24 juni 2023 in Rotterdam bij LantarenVenster aan boord van het Spido schip Abel Tasman. Die was voor de gelegenheid omgebouwd tot Jazzschip. Live muziek, de bar geopend, het schip vol met andere liefhebbers: varen maar! Varen over de Maas op het ritme van de jazz muziek. Ship Ahoy! Op naar Maassluis.

There we Go!

Jazz Captain Blue heette ons en de musici welkom Hij noemde om te beginnen de zwoele beats van DJ Rita Lynn. Terwijl de matrozen de trossen los gooiden en we koers zetten in westelijke richting, horen we geen scheepstoeter, maar de roodkoperen klank van de trombone. Nabou Claerhout steekt van wal met haar gloednieuwe trio met in de gelederen Reinier Baas op gitaar en wervelwind Jamie Peet op percussie.

Intussen varen we langs onze geboorteplaats Vlaardingen (zie foto met o.a. de haven met het pas herbouwde Chinees Restaurant).  

Na een uur varen leggen we aan in Maassluis. Op een steenworp afstand van de aanlegplaats verzeilen we vanuit de Jazz in een 16e-eeuwse spirituele stilte. Niet de koster of pastoor, maar Britse organist Kit Downes samen met de Mexicaanse vocaliste/bassiste Fuensanta leiden de ‘dienst’ in de Groote Kerk van Maassluis.

Het concert in de kerk was vernieuwend, bijzonder en boeiend. We kennen beide musici al langer, en ze waren weer een stap verder. Kit Downes haalde alles uit het beroemde orgel van deze kerk. Fuensanta vervlecht als geen ander atmosferisch spel met thema’s als revolutie, liefde en mythe. Fuensanta is zangeres, contrabassist, improvisator en componist – geboren in Veracruz, Mexico en gevestigd in Amsterdam.

Dit bericht werd geplaatst in Kunst, Maassluis en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.